mandag 20. juni 2011

Lady (rabarbra) marmelade ;)

Har vært litt stille fra meg den siste tiden.. Har vært på hytta en tur igjen, og syns egentlig det var litt godt å ha noen PC frie dager når energien ikke har vært noe særlig.

Har for første gang prøvd meg på å lage rabarbra syltetøy, syns ikke det gikk så værst for å være helt ærlig, hehe ;) Blir nok lettere neste gang tror jeg!!! Ble kanskje litt i søteste laget, men absolutt mulig å ha på brødskiva. OBS!! OBS!! DETTE ER IKKE LAVKARBO!!! BARE GODT! ;)

Jeg brukte 6 store rabarbra stenger, ca 2 kilo. Skjæres opp i ca 2 cm tykke biter, jeg skar mindre.


La stå i vann i noen timer for å trekke ut noe av syren i rabarbraen, for det er seriøst sure greier det der!!! :D

Hell ut alt vannet! Ta deretter å strø over MASSE sukker.. Jeg tok det litt på feelingen, for fant ikke en helt passende oppskrift.. men i første gang helte jeg over 1 kilo sukker. Dette får stå i kjøleskapet over natta, da trekker sukkeret ut fuktigheten til rabarbraen, og man får en flytende sukkerlake. Man må bare smake seg frem etterhvert!

Deretter sto det i min oppskrift at det skal koke i ca 1,5 timer.. holdt emr enn nok med 1 time for meg. Må røre om veldig ofte, for at sukkeret ikke skal brenne seg i bånn, da får man skikkelig karamell smak i syltetøyet (jeg brant faktisk bittelitt i bånn, men klarte å plukke ut det brente, hihi :P). Rabarbraen løser seg opp av seg selv, så man trenger ikke stavmikser for å dele opp bitene. Mens alt kokte hadde jeg oppi ca 2 spiseskjeer med vaniljesukker (kunne sikkert kokt hele greia med innholdet i en vaniljestang, men det turte jeg ikke). hadde også i ca 1/5 ts kanel. Syltetøyet smakte ikke kanel, men mulig det ga en bitte liten aroma. Må smake til!! Alle opplever smak forkjellig, så det er jo bare å putte oppi de tingene DU liker. Har hørt at mange også blander rabarbra og jordbær, men det får jeg prøve en annen gang.

Og tilslutt, har du dårlig tid til å ordne med presentasjonen, da tar denne varianten 10 minutter på symaskin, og for en dreven person sikekrt bare 1 minutt (skal si at dette ble gjort i en hui og hast, mens de som skulle hente oss satt i bilen ute å ventet, så med lenger tid hadde det nok blitt bedre).

Så dette var min variant!! Må si at det ble mer en marmelade, bitene ble helt løst opp og det ble som sagt veldig søtt, men på ristabrød var det godt (syns jeg da, hehe) :D

Ønsker velkommen til nye følgere, kjempehyggelig at dere ønsker å følge meg videre!!! Lover å titte innom dere alle når jeg har gode perioder :) Dere er ikke kvitt meg enda :) Ønsker alle en fantastisk uke!! Og håper at sola snart skal titte litt oftere frem :)
11 kommentarer:

kimberlee.blogg.no sa...

Såg kjempegodt ut:)

Berit sa...

Gleder meg til å smake. Du har blitt riktig flink uansett. Du prøver deg frem og det er bra. Lykke til videre.

Solveig sa...

Så flink du er som har laget syltetøy:-D Det ser veldig godt ut! Tusen takk for koselig kommentar på bloggen min. Ønsker deg en nydelig uke!

Heidi's hjørne sa...

Så koselig å se deg her inne igjen. Kjedelig med sykdom, men vi får fortsette å gjøre det beste ut av det. Og fortsette med å gjøre de tingene vi kan.
Og du kan tydeligvis syltetøy.. Jeg har dessverre ikke rabarbra, men tror jeg må skaffe meg det, for jeg er veldig glad i det. Og syltetøyet ditt frister veldig.. Jeg kan ta en tur til moren min og få litt, så spørs om jeg ikke får begynne der :-)
Skjønner godt at du er nede i blandt, som er så ung. Jeg her fått med meg en god del, både med unger, mange yrkesaktive år, osv.. så jeg har masse positivt å se tilbake på. Det skulle du gjort nå også. Vært full fart, og laget minner til senere i livet. Men vi krysserfingrene for at den tiden kommer snart.
Sitter her og tenker at kanskje jeg skal lage meg en sånn ting jeg gleder meg over hver dag her inne på bloggen.. så må man tenke positivt hver dag :-) hm... jeg er veldig ofte positiv, og det er ikke så ofte jeg er nede. men denne tor jeg at jeg skal prøve på. Du får slenge deg med, så lager vi hvert vårt lille positive hjørne :-))
Håper du får en fin dag
Stor klem i fra meg

Hegeslilleboble sa...

Mmmm, det så deilig ut. Jeg har jo rabarbra i frysen så kanskje jeg skal prøve jeg også:).

LykkeLise sa...

Hehe ja du er ikke den eneste som fikk sjokk...hater mareritt:P

Rabarbra er godt:) Bare synd det er så surt, og jeg som ikke spiser sukker, sliter litt med å få det ned;)

Ønsker deg en flott uke:)

Klem Lise

hobbyvimsa sa...

Hei høpp!!

Nam så veldig godt ut,og så koselig du hadde pyntet glasset:)

Godt å høre at du likte gaven:)

Ha en fin onsdag!!

Klem Linda:)

Da har du en til stoker:)

hobbyvimsa sa...

Hei igjen!!

Selvfølgelig vil jeg følge din koselige blogg,trodde jeg gjorde det fra før jeg:)

Takk for at du sa i fra med linken,har ordnet det nå:)Syns det var rart at det ikke kom inn noen stemmer:)

Ha en fin dag!!

Klem Linda:)

Fragmenter sa...

Hei! Hjemmelagd rabarbrasyltetøy er godt!! Bare synd det krever så mye sukker. Det går i lavkarbo her, så jeg vet ikke helt hva jeg skal gjøre med rabarbraen min i år.
Håper du har en god dag, og at kroppen er på lag:-)
Klem, Elin

Trines hobby sa...

Syltetøyet ditt såg veldig godt ut, smatt, smatt, kanskje jeg må plante rabarbra i hagen min? vi spiste mange rabarbrastilker som vi dyppet i en sukkerkopp da vi var små, huff det er lenge siden haha.

Lady E sa...

Ja grus blir rimelig kjedelig, og vi har en del av den... (foreløpig en stor grusplass forran huset)

Så utrolig godt ut, må jo bare får meg en rabarbra plante ute i hagen =) mmmm

Ha en super dag.