torsdag 22. mars 2012

Flere malerier alà meg ;)

Tuuusen takk for alle de kjempeflotte kommentarene på det forrige innlegget mitt!! Veldig koselig med så mange koselige kommentarer om maleriene mine :) Da tør jeg trygt å legge ut flere, ikke at jeg ikke hadde gjort det om noen syns de var stygge, hø hø hø. For det viktigste er ikke for meg at andre liker maleriene, men at det gir meg glede å lage dem.. men selvfølgelig en veldig stor bonus om noen andre enn meg syns de er fine :)


Har ikke vært inne på bloggen på en ukes tid :( Havnet på legevakta og måtte overnatte der samme dag som jeg la ut det forrige innlegget. Og har vært til undersøkelse på Ullevål, som jeg skal kommentere litt lenger nede i innlegget :) Men altså har ikke vært helt i form.. Men som dere som har fulgt meg en stund vet, er at jeg kommer tilbake selv om det går noen dager uten at jeg er her.. og sånn må det være så lenge jeg ikke har tipp topp helse :) Prøver å lese litt blogger innimellom da når jeg orker å sitte litt foran Pcen :)

Men anyhow!!! Tenkte jeg skulle legge ut noen flere bilder av lerrettene mine :) Har rota i bildemappa mi og fant noen gamle bilder jeg tok for en stund siden :)

Bildet under her malte jeg da jeg gikk på tegning,form og farge. Vi skulle øve oss på å tegne og male kropssdeler, og fikk lov til å velge oss ut et kjent maleri om vi ønsket det. Jeg er veldig fan av Michelangelo, syns har har utrolig flotte malerier. Han er en renessanse maler, i likhet med sin kollega Leonardo Da Vinci. Michelangelo har blant annet malt en fresco i det sikstinske kapell i Vatikanet, som heter "Adams skapelse". Jeg valgte da å male et veldig kjent utsnitt av denne frescoen. Akkurat dette maleriet er ikke på lerret men på tykt ark, og malingen er Akryl. Den er ca 120 cm x 60 cm stor. Den var desverre innramma da jeg tok bildet, den henger i stua as you read, så kvaliteten er ikke sånn superbra.. men dere får en ide av hvordan den ser ut :)


Bildet under her var bare jeg som lekte meg :) Min niese tok et bilde med sin mobil med sånn "negativ" effekt, og jeg syns det ble så stilig at jeg valgte å lage et stort bilde av det. Dette er også lagd på ark. Og på denne har jeg brukt pastell kritt, det er kjempegøy å bruke fingrene i det man lager. Man føler seg litt primitiv og kunsterisk når man bruker hendene aktivt i kunsten :)
Denne er ca 60 cm x 30 cm.

Dette maleriet er lagd på lerret. Jeg har en kjæreste som er veldig opptatt av å tegne tattoo tegninger, noe jeg ikke er så flink til. Så tenkte jeg skulle gå litt ut av trygghetssonen min å prøve meg på en veldig enkel old- school tattoo, men da maleri versjonen. Syns den ble helt OK til å være første forsøk... trenger definitivt mer trening i den stilen!!! Brukte Akryl maling på dette lerrettet. Den er ca 30 cm x 40 cm, så ganske liten i forhold til de andre. Det som står i banneret er "Vaya con dios", som betyr "gå med Gud" på spansk, ikke det at jeg er veldig katolsk akkurat, men det er en veldig vanlig setning å si i spansktalende land, man ønsker hverandre alt vel, i tillegg brukes denne setningen mye innen latiske tattoo.


Så denne gangen fikk dere se litt forskjellige teknikker. Jeg har ingen signatur teknikk, annet enn at jeg liker best å male veldig detaljerte skygger og detaljer, men det har ikke hindret meg i prøve andre ting også. Jeg bruker nesten bare akryl maling, det er det jeg syns er best å jobbe med. Men har prøvd å male både med oljemaling, akvarell og guache. Hater guache!! Har til og med blandet malingspulver med eggehvitte som man gjorde før i tiden bare for å se hvordan det ble, prøvde malingen på et picasso lignende maleri, ble ganske kult. Det eneste kjipe var at malingen begynte å flasse av etterhvert.. Så tror jeg holder meg til mer moderne materialer :)


For de som lurer på hvordan det gikk med undersøkelsen på Ullevål, så gikk det både bra og ikke bra. Det som var bra er at tykktarmen min fortsatt ser fin ut, man antar at biopsiene vil si at det er en betennelse der som forrige gang. Altså at infeksjonen ikke er i tykktarmen, den er et sted som gjør at jeg får diare, og på grunn av det igjen får jeg betent tarm. Men så kommer det kjipe.. hva sier gastro spesialisten!? Jo hun sier at jeg må til infeksjonsavdelingen... da sier jeg at det er der jeg er henvist ifra.. Så resultatet er da er jeg blir sendt frem og tilbake mellom to avdelinger fordi det tydeligvis ikke er mulig å få til noen tverrfaglig kommunikasjon. Og har du en utdatert fastlege som meg, så skjer det virkelig ingenting.. (er i farta med å skaffe meg ny fastlege, men de to det står immellom har ikke ledig på lista si for øyeblikket). Så nå venter jeg på biopsi svarene som kommer i neste uke, så får jeg se hva fastlegen sier. Som jeg selv sa til han... nå har man sjekket tykktarmen to ganger på 2 år.. og fått det samme svaret 2 ganger.. kanskje man kan sjekke et annet organ snart!!!??? Skal for sikkerhetsskyld til en gastroskopi i midten av april.. men den var også helt fin for 2 år siden.. Jeg blir litt matt av helsevesenet i Norge.. vi er et av verdens rikeste land.. med et så innkompetent helsesystem! Min spanske familie skjønner jo virkelig ikke hva som skjer... hvordan kan det ta såå lang tid å få sjekket noe... 2 år liksom.. come on!! Og jeg vet nesten ikke hva jeg skal svare.. hjelper ikke at jeg selv er sykepleier.. for da burde jeg jo i hvertfall vite.. noe jeg ikke gjør.. eller jeg ser hvor problemet er.. men får ikke gjort så mye med det annet enn å gjøre livet til fastlegen min surt, hehe :) SÅ foreløpig er det så langt jeg har kommet... *sukk*..

Men men...

Har i hvertfall både noen strikke og hekle prosjekter i tilleg til maleprosjekter.. men.. orker svært lite om dagen.. så blir nok en stund til dere ser noe av det, haha ;)

Syns det er kjempegøy at så mange har meldt seg på giveawayen min.. blir litt av en jobb å sortere loddene, må holde tunga rett i munnen.. tenke jeg skulle bruke den random.no greia, får se om jeg får det til :) Trekningen er på Lørdag så det er fortsatt tid til å henge seg på :)

Ønsker dere alle en strålende dag!!!


6 kommentarer:

Tonemor sa...

Du er ialle fall super flink til male.
Blogging skal man kose seg med så det får man ta når man har tid lyst og form.
Ønsker deg virkelig god bedring.
Klem Tone

Laila Lykketroll sa...

Synes også at du er superflink, jeg blir så imponert over alle som får til å male/tegne etc. Det er så mye fine effekter!

God bedring, og lykke til med videre utredning. Håper de snart finner ut av det så du kan komme deg ett steg videre i prosessen :)

Torsdagsklem :)

Elisabeth, innerst i veien sa...

Huff, ikke gøy å bli sendt fram og tilbake, vente og vente. Lykke til og god bedring.

Berit sa...

Ja kjempefine bilder.
Helsevesenet ja....hva skal man si. Koordinator skal jo være fastlegen som skal samle alle tråder og forsøke å få til tverrfaglig kommunikasjon , men når fastlegen er utdatert og ikke så veldig interreswsert så blir resultatet deretter desværre. Håper at man til tross for dette klarer å finne ut av problemet fort. God bedring. Stor klem jenta mi.

Nancy-nonsense sa...

Kjempefine malerier, Maria! Liker'e.

Herregud, det går ikke an det systemet vi har nå altså. Håper det blir fortgang i sakene når du får deg en ny fastlege som bryr seg. Har du vurdert å kjøre privat? Til tross for at det er utrolig dyrt...Huff, skal ikke være lett. Hvis jeg ender opp som fastlege, skal jeg søren meg bli en god en!

Fru Keilegavlen sa...

Du er utruleg flink! Knallfine bilete!! Likte spesielt godt dei to første. Ønskjer deg ein fin og kreativ dag.