torsdag 8. mars 2012

Gratulerer alle kvinner med kvinnedagen!!! :)

I dag er det 8.mars!!!
Det betyr at i dag feirer man kvinners rett til å bruke sin stemmerett og kvinners rettigheter generellt.

Tatt fra Wikipedia: "Idéen om en internasjonal kvinnedag ble lansert i begynnelsen av forrige århundre i sammenheng med kvinners kamp for stemmerett og kvinnelige fagforeningers kamp for rettigheter. Kvinnedagen ble i utgangspunktet vedtatt som en nasjonal markering av det amerikanske sosialistpartiet i 1908, og den første markeringen ble avholdt 28. februar 1909. I 1910 ble den første internasjonale kvinnekonferansen avholdt i Jagtvei 69 (senere kjent som Ungdomshuset) i København, og den tyske marxisten Clara Zetkin fikk gjennomslag for å innføre en internasjonal kvinnedag den 8. mars. Dagen skulle være en kampdag for den sosialistiske kvinnebevegelsen, i første omgang som et redskap i kampen for kvinnelig stemmerett. Det påfølgende år ble dagen markert i Sveits, Tyskland, Østerrike og Danmark: En million kvinner demonstrerte.
I Norge ble kvinnedagen markert første gang i 1915. Da avholdt Kvinneforbundet i Arbeiderpartiet folkemøte for fred, og Alexandra Kollontai holdt tale i Oslo."

Jeg personlig syns at vi kvinner i Norge har kommet et stykke på veien, i den forstand at det begynner å gå opp for oss at vi har en stemme og faktisk kan bruke den. Vi har fortsatt et stykke å gå igjen i forhodl til likestilling og rettigheter, men i sammenheng med hvor lenge kvinner har vært undertrykket og uten rettigheter har man kommet langt på relativt kort tid. Jeg er sånn sett glad i bor i Norge, for jeg tror det er lettere å bli hørt her enn i mange andre land.

Det finnes forsatt mange land der kvinner i stor grad blir undertrykkt og misbrukt, og vi får bare med oss den delen som kommer frem i media, det er nok i virkeligheten verre enn hva man tror. Man hører stadigvekk om kvinner som blir fengslet og henrettet fordi de har blitt voldtatt og ikke hadde 3 vitner.. På den måten har man tatt ifra kvinner verdi som et levende, tenkende og følende menneske.. kvinner har blitt degradert til en gjenstand.
Så når kvinner f.eks i Norge sier de ikke bryr seg om denne dagen, syns jeg det er fryktelig trist, jeg ser på det som et steg tilbake i utviklingen og kampen for kvinners rettigheter. Det er viktig å fortsette kampen for de som fortsatt ikke har en stemme, kjempe for rettigheter i samfunnet, og bli annerkjent på lik linje med menn, uavhengig av tro og land. Det er viktig å fortsette arbeidet og kampen, hvis ikke vil det våre medsøstre har gjort før oss være forgjeves. Vi lever i en verden der det er farlig å ta slike ting for gitt. Det kan godt hende at mange kvinner her i Norge trives godt med sine store skylapper, men jeg har valgt å leve uten. Jeg vil se verden med åpne øyne og møte den med stort mot.

Jeg er sykepleier og svært stolt av det!
I mitt arbeid har jeg møtt utrolig mange kvinner som har blitt misbrukt, voldtatt og undertrykt i lang tid, og som på mange måter har fått livet sitt ødelagt. Det skjer mye mer enn hva som kommer frem i media, selv i Norge!


JEG ER KVINNE OG STOLT AV DET!!!


Jeg er så heldig at jeg har en mor som er opptatt av kvinners rettigheter. Jeg har hele livet blitt oppdratt til å kunne klare meg selv, være selstendig og ikke minst bruke den stemmen jeg har. Jeg som kvinne har like mye rett til å mene både det ene og det andre, som andre mennesker i samfunne, og i verden forøvrig. Jeg har og lært at jeg ALDRI skal tillate noen å undertrykke meg.
Jeg møter stadig mennesker fra min egen generasjon som like godt kunne vært født for 100 år siden, og jeg blir nesten målløs når jeg møter kvinner i dag som har holdninger som er svært kvinneundertrykkende, kvinner som mener at det er kvinner som SKAL stå på kjøkkenet, at kvinner så og si er skapt for å tilfredstille mannen, og som aldri tørr å sette spørsmålstegn ved noe.

Så takk mamman min for at du er den du er, og for at du har lært meg at jeg har en stemme!!

Dette temaet er noe som engasjerer meg, som alltid har engasjert meg og som nok alltid vil ha en stor plass i mitt hjerte. Jeg føler temaet er såpass viktig at man rett og slett må bruke litt sterke ord. Men er du helt uenig med hva jeg skriver har DU et priviliegie av at du ikke MÅ å lese det :) Og jeg forventer ikke at alle heller er enige med ALT jeg skriver, dette mitt syn og mine tanker om denne dagen :)
(Bildet over av Sufragetter i New York Times, 1921. Bildet lånt fra www.flaminghagfolkwear.blogspot.com)


(Bilde av Sufragetter, lånt av www.peacemakervoices.wordpress.com)SÅ over til noe helt annet :) Noen som har lagt merke til at jeg har fått ny header og ny bakgrunn.. Bakgrunnen er skikkelig dårlig, med mange ruter istedetfor en heldekkende.. men det var det jeg fant av lilla vårblomster :) Selve headeren er et bilde jeg tok sist jeg var i Danmark, av den ene vintage karusellen inne på Tivoli i Kjøbenhavn. Er så glad i det bildet.. og syns sånne karuseller er så utrolig fine, de har så mange fine detaljer :)

Dett var dett fra meg i dag :) Håper alle får en strålende torsdag! Nå er det bare en dag igjen til helga :) Og kjempegøy med mange nye følgere, velkommen skal dere være! Når jeg har overskudd skal jeg ta meg en tur rundt på bloggene til dere som har lagt dere til eller kommenterer, som jeg ikke har vært inne hos før :) Og dere andre som jeg selv følger, prøver jeg å ta turen innom så ofte som mulig. Blir helt imponert over enkelte av dere, hvor ofte dere kommer ut med et nytt innlegg, skal si det skjer mye i hverdagen deres, hehe :)

5 kommentarer:

Berit sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.
Berit sa...

Gratulerer med dagen. Kjempebra innlegg. ja det er viktig at vi følger med om hva som skjer på kvinnefronten. Mange unge tror at slik vi har det i dag har vi alltid hatt det , sånn uten noen jobb. Mange av våre forkjempere har slitt hardt og mange gjør det fremdeles. Noen tør ikke ha noen mening av frykt for hva som kan skje dem !!! Stå på jenter . Alltid !!! Ha en flott dag til dere alle og spesiellt deg jenta mi.

LykkeLise sa...

Så flott innlegg du har lagd idag flinka og gratulerer såå mye med den fine dagen:):)

Nydelig bilde av deg, du er såå vakker:)

Moro at du er med på give away:) Og ja jeg er sponset...kommer flere;)

Nyt den kommende helga:)

Klem Lise

Vibbedille sa...

FLOTT innlegg ;))

Du har rett i mye av det du skriver ;))

EG må si eg føler meg stolt av våre forgjengere, og håper at vår generasjon klarer på utvikle det hele videre ;))

Selv er eg jo muslim gift med en libaneser-her er det MANNEN som styrer på kjøkkenet og svinger moppen, ikkje mange mannfolk i Libanon som gjør det gitt hehe

Så eg er en stolt dame som er stolt av å har et GREPA mannfolk som tar i et tak ;))

Greit han gjør det fordi eg er syk, men han har alltisd, i alle de 20 årene vært med på alt, ja t.o.m bleieskift/mating av ungene ;))
Rart eg fortsatt er forelska??

KOS deg du også og ha en STRÅLENDE fredag og en fortsatt fin kveld i dag ;))

Go`klem fra Vibbedille ;))

Franske drømmer sa...

Du vakre kvinne!
Er det nå fredag du skal på den undersøkelsen? Tvitvi!
Kjenner jeg blir litt forbanna om det er pga influensavaksinen du har blitt dårlig.. Såå mange som har blitt alvorlige syke av den! Er jo helt tragisk. Håper det er noe annet ;-)

Håper du har det bra, vennen!

Stoooor klem