fredag 23. desember 2011

Utestemning og innestemning ;)

Alle i blogglandia har jo blogget om både julestemning, julepynt, ja egentlig det meste som har å gjøre med jul. Og jeg kan ikke være noe dårligere, hehe :) For jula er bare en gang i året, og den skal feires som seg hør og bør :) Jeg er en sånn person som sprekker av julestemning hvert år, syk eller frisk, med penger eller uten, spiller ingen rolle. Det er bare tanken på jul, tanken på alt det positive man har i livet og kan prise seg lykkelig for, tanken på stearinlys, og tanken på å kunne gi noe som gleder noen andre :) Sånn har jeg det, hver eneste desember!! :D

Og heldig er jeg som har en kjempekul vaktmester som pynter i bygården til min store glede. Jeg kommenterte for han at jeg syns det var så få og stakkarslige julelys i gården i fjor, og jammen kom det ikke nye og MANGE lys i år. Til og med en annen nabo hadde fortalt samboeren min at han hadde hørt at jeg var sånn kjempe julemenneske som hadde masse pynt hjemme. Og det er jo sant!! Men hvordan andre enn vi to som bor i denne leiligheten har fått med seg det er et mysterium :)Koselig med lys på buskene rundt skuret, som står midt i bygården. Og det er selvfølgelig mye mer koselig i virkeligheten enn hva bildet får frem :)
Hjemme hos oss er stearinlys en veldig stor del av stemningen vår, vi har kubbelys- og telysholdere i alle varianter til jul. Har de siste 3 årene vært på utkikke etter søte små jule/vinterhus til å ha telys i, men ikke funnet noe annet enn de i messing på kremmerhuset osv.. Vet noen om noen søte små "lyshus", gjør ingenting om de er gamle!?


Håper alle er ferdig med alt som skal ordnes, pakkes, lages, kjøpes og planlegges! Nå er det faktisk lille juleaften, og sender ut et ønske om at alle nå.. snart i hvertfall, skal senke skuldre, ta en pust i bakken, og bare glede seg og nyte at det straks er julaften. Vet hvor fort det er å glemme å glede seg i alt julestresset, og plutselig er det over. Ta seg tid til å tenke over alt det gode man har i livet, om det er mennesker, dyr eller egne interesser (som blogging ;) hehe), og også glede seg over det positive i livet til de rundt seg. For julen er også en tid for å tenke på andre :)

Jeg gleder meg faktisk mest av alt til folk skal åpne gavene fra oss, det gleder meg ekstremt å kunne glede noen andre. Alltid ved juletider gir jeg litt ekstra til de organisasjoner jeg støtter, som Dyrebeskyttelsen, Hjerte og lungeforeningen og Fattighuset i Oslo :)

Har i år også støttet Kirkens Bymisjon. De har en kampanje gående hvor man kan gi 80 kr,- (eller mer) via sms, da gir du to mennesker et varmt måltid, dette er særlig med tanke på mennesker innenfor rusmiljøet, slik at også de skal få et varmt måltid på julaften :) HER er linken til facebooksiden deres (for dere som er interesserte).

Mener ikke å prakke på noen noe press om å gi, men tenker at når jeg først nevner disse foreningene i innlegget mitt, så kan jeg jo i det minste legge ved en link til sidene deres, la oss si at det er dagens gode gjerning fra min side ;)

Sender ut en STOOR lillejulaften KLEM til alle som følger denne bloggen, og til andre som tilfeldigvis detter innom :)6 kommentarer:

Berit sa...

Kjempekoselige bilder fra litt av julepynten i heimen deres. Enig vaktmesteren har gjort det veldig fint ute og så hjelper det med et hvitt teppe. Det går vel snart bort her i byen. vi gleder oss alle til å være sammen i julen . Kose oss og slappe av. Stor klem.

Rebekka sa...

Så koselig det var utenfor. Snill mann som pynter utenfor til dere :o)
Jeg elsker julekosen med stearinlys, pakker og masse god mat. Det som mangler her hos oss, er JULESNØEN. Vi har ikke noe snø i det hele tatt. I dag er det regn, og hele 6 grader. Må vel snart klippe plenen :o)))))
Ha en herlig julefeiring
Klem :o)

Vibbedille sa...

God Morgen du skjønne Julemenneske!!!

EG nyter hvert sekund her me koser oss-bildene fra gården var jo som i et eventyr! Har selv feiret jul i Oslo/Bygård på St.Hanshaugen-var kjempekoselig!!

Liker også å dele, så eg har sendt 7 sms med "GLEDE" og fikk koselig sms her om dagen fra Bymisjonen at nå var de i gang med middager <3

KOS deg med dine og ha en EVENTYRLIG herlig Jul!

Kjempe go`Juleklem fra Vibbedille ;))

Ulla-Bella sa...

Så koselig det ser ut! Jeg gir også litt ekstra de organisasjoner jeg liker. I år ble det Varemestua i byen her. Ønsker deg en fortsatt god romjul!

Line sa...

Takk for flott kommentar på bloggen min! :) Goood jul og godt nytt år til deg, ønsker deg alt godt!

Kjempeflott at du gir ekstra til de som trenger det i jula, jeg har endelig fått ut fingern, og meldt meg som WWF-fadder! :)

Store klemmer til deg :D

Snertne sneller og små nøster sa...

Så koselig det var :-)

Ha ei fortsatt fin jul - klem Siv