lørdag 14. januar 2012

Rester fra i fjor :)

Jeg har ikke så mye nytt å blogge om for tiden. Har slitt med en kjempebetennelse i munnen pga en rotfylling som gjorde at en allerede eksisterende betennelse blusset opp. Så har vært helt slått ut en uke av antibiotika... MEN NÅ er alt helt bra igjen!!  :)))

Tenkte jeg skulle legge ut noen bilder jeg ikke fikk lagt ut i jula :)Jeg lagde noen marsipankuler dyppet i dronningsjokolade, og dekorerte med hvit sjokolade oppå :) Desverre er mine konditorferdigheter såpass begrenset at jeg ikke forstår hvorfor sjokoladen blir hvitprikkete etter kort tid, det er som om sjokoladen blir gammel.. eller den ser gammel ut i hvertfall :( Er det noen som har noe tips om hvordan holde sjokoladen glinsende i lengre enn 3 dager??? Skulle gjerne visst det slik at jeg kan gjøre det til neste år :) Bortsett fra det syns jeg de ble ganske bra jeg, om jeg må si det selv, hihi ;)Hvert år må jeg også lage serinakaker! De andre sortene er for min del ikke så viktige, lager eventuelt også krumkaker. Det har seg slik at jeg ikke spiser julekaker :O (nå tenker sikkert mange at jeg må være fra en annen planet!!).. Det har seg sånn at jeg rett og slett ikke er så glad i kjeks-kaker... ikke det at de ikke smaker godt, jeg bare er ikke så glad i kjeks. De eneste jeg kan spise som jeg faktisk liker veldig godt er coockies med sjokoladebiter.. MEN jeg smaker på en serinakake hvert år, bare for å sjekke at de smaker godt. For jeg lager mer en gjerne julekaker som jeg kan servere eller gi bort til familie og venner :)


Må bare si at jeg eeeeeelsker Løten lys!!! De har så mange vakkre lys, og jeg elsker stearinlys og den stemningen de gir :) Løten lys får man kjøpt på Bølersenteret eller på Løten. Det som er så fint med de store kulelysene, er at når de har brent halvveis ned, så kan man slutte å brenne selve lyset, men heller sette et telys nedi. På den måten holder det mye lenger ;)Måtte bare slenge på det siste bildet av pepperkakehuset vårt! Man sier jo at det er bedre sent enn aldri, hehe ;)

Vi har endelig fått ut jula av leiligheten, men desverre så gjenstår vaskinga!! Er det nå man skulle ønske at man hadde litt ekstra for å betale noen for å gjøre jobben, hehe :) 

Har begynt på et nytt prosjekt jeg skal komme tilbake til, må bare få tatt bilde av det først :)

Ønsker alle en fortryllende helg! Håper alle får muligheten til å slenge beina opp i sofaen, og ellers bare gjøre akkurat det de har lyst til, det vet jeg at jeg skal så langt det går :)

13 kommentarer:

Heidi's hjørne sa...

Så deilige de marsipansjokoladene dine, fikk helt vann i munnen. :-) Jeg er ikke sikker på hvorfo den blir hvir. Kan kanskje ha noe med varmen å gjøre, vet at sjokolade som ligger i en varm butikkhylle blir hvit. Men så langt strekker min viten om sjokolade seg, Untatt at det er veldig, egentlig alt for godt.
Løiten lys er bare noe helt for seg selv, Harei rett borti vegenher, som selger de. Og jeg må løpe forbi, og inn på Nille, i blant, for med mitt temp i bruken av lys, kan en bli blakk av mindre :-)))) men i helgene får en heller unne seg litt løiten .. hehe

Det er så hjemmekos å komme inn her å kikke å lese hos dag, Koser meg her inne, men er litt treg til å kommentere. Det hender bare det er slutt på krefter og ord, når jeg er ferdig med innlegg. Men det nye året, så er det forsøk på å heller kommenter mer, og heller litt færre innlegg :-)

Jeg håper også inderlig at jeg kommer med i prosjektet arrangert av Ullevål i vårhalvåret i år de skal ha inn en ny gruppe våren 2014, av de som ikke er med i år... men så var det meg og min tålmodighet da..

Håper formen din er bra om dagen- Gleder meg til å følge deg inn i det nye året. Klem

Ulla-Bella sa...

Mye nam nam der ja:) Du har vunnet på min Give Away! Sender du din adresse på min e-post?

Berit sa...

Marsipankulene dine var kjempegode og serinakakene også. Veldig hyggelig at du lager litt juleknask til oss andre. Serina kaker og marsipan hadde vi alltid hjemme i gamle dager.
Jeg syns også Løiten lysene er nydelige, litt stiv pris men man kan unne seg et avogtil. Pepperkakehuset er deres tradisjon og er veldig fint . Har kjæresten din spist det opp enda?
Håper at dine tenner holder seg friske og i ro!! og at formen bedrer seg så vi kan dra ut og ta bilder.
Så hyggelig at du vant giveaway.
Ønsker degog kjæresten en flott lørdagskveld.

Trines hobby sa...

Heisann skjønner godt at du fikk tannverk som spiser sååå lekre marsipankuler! Det hvite tror jeg har noe med temperatur å gjøre, men er ingen ekspert. Koser jeg meg med "Spellemannprisen" nå må jeg ta et glass vin også (huff) for å feire at Ane Brun vann, ho er jo her fra byen! God bedring og god helg til deg:)
Trine

Snertne sneller og små nøster sa...

Koselige julebilder :-) Jeg bakte heller ikke så mange sorter i år, for jeg ender bare med å kaste dem allikevel...

Så lurt å sette oppi telys etter ei stund :-D

God helg - klem Siv

Lindas hobbyhjørne sa...

De ser jo helt nydelige ut... tror kanskje at de har stått litt varm ??
Ble veldig fine med lys sjokolade på ! Jeg har ennå marsipan og sjokolade liggende, som jeg ikke rakk før jul :)
Jeg har ikke baket en seneste kake til jul, for her spises de ikke opp :)
Klem Linda :)

Solveig sa...

Hei, og takk for koselig kommentar på bloggen min:-) De sjokoladekulene dine ser helt himmelsk ut! Jeg elsker sjokolade! Så lurt å sette telys nedi for å spare på lysene - det har ikke jeg tenkt på. Ha en fin uke!

Dorteas lille verden sa...

Nammm elsker marsipan. Marsipankulene er nydelige ut! Ønsker deg en fin uke!

hobbyvimsa sa...

Nam dette så digg ut,mye fint du hadde laget til jul.Her er også julen vekk,godt syns jeg,venter på våren her nå:)

God bedring til munnen din:)

Takk for dine alltid søte ord inne hos meg:)

Nyt dagen:)

Klem Linda:)

Marita sa...

Takk for koselig kommentar i bloggen, hyggelig for da fant jeg deg også :)
Jeg ser at du hobbyerer med litt av hvert, flink du! Selvlært på mange ting. Å sy er heller ikke så vanskelig, bare gjør det så enkelt som mulig, la stoffene få 'glitre'.

Kort og Søm sa...

Vondt i munnen er noe herk, hadde super vondt i en visdomstann før jul...helt pyton! :O(

Joda, jeg lager litt mer matcho toalettmapper også.
Hvilke farger tenker du på?
Send meg en mail, jeg syr gjerne på bestilling :O)

Jeg har også mistet toalettsaker (ob) ut på gulvet i offentligheten...*ler*..da er det mye bedre med en mappe å ha de i.
Jeg syr opp flere av de flate oppevaringsmappene, så flere kommer i løpet av uken.
Ellers så kan jeg sy de også på bestilling om du ønsker i noen spesielle farger/stil.

Ha en fin dag,
klem :O)

Misemor sa...

Så godt å høre at du ble bra igjen fra den betennelsen, hørtes veldig vondt ut det ja.
Og de marsipankulene så jo så fantastisk fristende ut!
Klem =)

Nette´s lille Drømmeverden sa...

Så fine julebilder :)
Og takk for de hyggelige kommentarene.

Håper alt fortsatt er bra :)
Klem